Berätta för oss vilken produkt från Spanien du saknar så skickar vi den till dig inom 7 dagar (vanligtvis).
Att äta tapas har blivit en av de mest typiska spanska sedvänjorna, som nu har exporterats över hela världen, och som lokalt har anpassats och anpassats till lokala smaker och behov. Om Italien gjorde pizzan populär över hela världen, gör Spanien nu samma sak med tapas.
Fortsätt läsaI Spanien finns det mer än 260 olika sorters olja. Av dem alla är extra jungfruolja den mest kända för sin höga kvalitet. Beroende på produktionsprocessen kan vi skilja mellan två stora grupper. Å ena sidan coupage extra jungfruolja, som framställs av olika typer av oliver och kännetecknas av sin mycket balanserade smak. Å andra sidan hittar vi single variety extra virgin olive oil, som, som namnet antyder, görs av en enda typ av oliver.
Fortsätt läsaI Spanien finns det mer än 100 olika sorters ostar som tillverkas av hantverkare. Av dessa 100 sorter har 26 en skyddad ursprungsbeteckning (DOP) och ytterligare tre har en skyddad geografisk beteckning (IGP), en kvalitetsstämpel som visar på kvalitet och egenskaper som endast är möjliga tack vare den miljö där de produceras och efter att noggrant ha följt dess produktionsnormer.
Fortsätt läsaJamón Ibérico (Ibérico-skinkan), Serrano-skinkan, pata negra-skinkan, skinkan från ekollon, cebo-skinkan, bodge-skinkan (källare), Gran Reserva-skinkan (Great Reserve), recebo-skinkan, lantskinkan… Alla dessa termer används för att definiera typologin för de olika kvaliteter av skinka som finns i Spanien. Denna terminologi är inte lätt att ta till sig och förstå för slutkonsumenten.
Fortsätt läsaSpanien är ett riktigt kungarike av korvar (embutidos), som uppstod som ett sätt att förlänga köttets hållbarhet, men som numera inte bara är en konserveringsmetod utan också ett utsökt sätt att äta fläskkött. Dessa är de mest populära:
Fortsätt läsaManchego är den mest kända spanska osten i världen och är älskad för sin fylliga, smöriga smak och kompakta konsistens. Manchego fårost tillverkas vanligtvis av pastöriserad mjölk och måste mogna i minst 30 dagar och högst 2 år.
Fortsätt läsaSpansk chorizo är den mest populära charkuterivaran i Spanien och är ett måste i alla spanska kök och restauranger. För att en korv ska betraktas som chorizo måste den vara gjord med vitlök och paprika, torkad utomhus eller rökt, innehålla malet fläskkött som huvudbas och vara marinerad med kryddor som paprika, vilket ger den dess typiska röda färg.
Fortsätt läsaFuet, även kallad Espetec, är Kataloniens mest populära torkade korv, och den är också populär i hela Spanien. Denna tunna, mjuka och mjuka korv tillverkas av magert griskött som kryddas med salt, peppar och andra kryddor och finhackat fett. Den är fylld i en tunn fläskhölje med en kaliber på 34 – 36 mm.
Fortsätt läsaPimentón de la Vera är förmodligen världens bästa paprika. Den kommer från regionen La Vera, i norra delen av Caceres (Extremadura, Spanien). Detta är en produkt som inte får saknas i något kök. Pimentón är en av de mest populära ingredienserna i spansk matlagning och konkurrerar med saffran om plats i kryddhyllan. Den paprika som används i La Vera kommer från sorten Ocales, som är känd för sin djupröda färg. Den paprika de tillverkar är den mest kända i Spanien och används i de bästa kvalitetsrätter och charkuterier.
Fortsätt läsa